Архів дописів | ‘Земельна ділянка’

Чуфа – земляний мигдаль

Про чуфу написано небагато. Можливо тому, що культура малопопулярна із-за непростого збору врожаю. Між іншим, коли-небудь переваги цієї рослини оцінять і відношення до неї зміниться.

То що ж вона собою являє? Чуфа відноситься до родини осокових, тому її сходи можна прийняти за бур’ян і успішно виполоти. Культура непримхлива і вдається практично на будь-якій ділянці, хоч і віддає перевагу добре освітленій. Як і пересічна рослина, чуфа чутлива до родючості грунту. Із добрив краще застосовувати перегній та деревний попіл. В засушливу пору року слід обов’язково поливати. Грунт весь час повинен бути пухким, але розпушувати потрібно не глибше 2 см, поскільки коренева система розміщена в поверхневому шарі грунту. Читати повністю »

,

1 Коментар


Знайомтесь – жминда

Жминда належить до родини маревих, представниками якої є всім відомі буряки, шпинат та лобода. Різні види марі та лободи в голодні роки використовувались як замінники хліба. Існувало навіть прислів’я:  “Не в тому біда, що не хліб, а лобода. Нема гірше біди, коли ні хліба, ні лободи.”  Найбільшого поширення жминда набула у Франції та на півдні Німеччини, де вона використовується як шпинатна і, рідше, як ягідна культура. В Україні жминда культивується аматорами не більше десяти років.

Отже, жминда, яку ще називають шпинат суничний або марь головчаста – однорічна трав’яниста рослина з невисоким (до 50 см) гіллястим стеблом. Легко розмножується насінням як через розсаду, так і висівом у відкритий грунт рано навесні. Успішно виживає і самосів. Читати повністю »

Коментарів немає


Чи потрібні нам екзоти?

Плоди та ягоди дикої природи з давніх часів служили людині і харчами і ліками. А сьогодні, коли ми намірились обігнати час, кудись спішимо, звалюючи на себе часом непосильні задачі, роль фруктів та ягід в харчуванні зростає. Адже вони – основні джерела вітамінів. Читати повністю »

Коментарів немає


Сторінка 11 із 12123456789101112