Архів дописів | ‘Земельна ділянка’

Крукнек – крива шийка

Так вже сталося, що виростивши одну екзотичну рослину, неможливо зупинитись, втриматись від того, щоб пройти мимо і не придбати насіння іншої незнайомки, навіть за порівняно немалі кошти, і не виростити її на своїй ділянці. Це вже “хвороба”. На сторінках видання ви вже мали можливість познайомитись з багатьма цікавими рослинами, а сьогодні хочемо розповісти ще про одну маловідому для широкого загалу овочівників культуру з великої родини гарбузових, близького родича кабачків та патисонів – крукнек. Про нього в Україні ще мало відомо, він рідко згадується навіть у літературі з овочівництва, хоч в пошані вона в Канаді, США та в Нідерландах. Читати повністю »

Коментарів немає


Люфа – мочалка з грядки

Не так далеко відійшли ті часи, коли ми дивувались рослинними мочалками, які продавались на наших ринках продавцями з Кавказу та Середньої Азії. Але і зараз не всі городники знають, що таку звичайну та екологічно чисту мочалку можна виростити і в себе на дачі чи присадибній ділянці, висадивши таку цікаву рослину з Індії, як люфа. Колись такі мочалки з люфи були чи не єдині в нашому побуті, але з часом їх витіснили вироби з синтетичних матеріалів. Читати повністю »

Коментарів немає


Антильські дині ростуть в Україні

Безмежний і дивний світ овочевих культур. Навіть подібні до нас “фанати” рідкісних культур не зможуть повністю задовольнити свою допитливість і підвести риску під переліком екзотичних рослин.

Сьогодні вам пропонується знайомство з не менше дивною рослиною, яку ми вирощуємо вже два роки і є сподівання, що вона отримає постійну “прописку” на нашій дачній ділянці, адже, по-перше, її плоди мають незрівнянний смаковий букет ківі та дині з помірною лимонною кислинкою і, по-друге, завдяки дивним плодам, це незрівнянна прикраса грядки чи альтанки, яка здатна здивувати будь-якого меланхолічного гостя. Неперевершеність вигляду збільшується при вирощуванні разом з момордикою. Якщо ж гість завітає до вас не влітку на грядку, а на Різдв’яні чи інші зимові свята, то і в даному випадку ви не втратите можливість здивувати його незрівнянними за смаком (смакота – пальчики оближеш) консервованими 6–8-денними плодами-зеленцями та дійсно екзотичними  на вигляд зрілими плодами, які не втрачають ні товарного вигляду ні смакових якостей до Нового року і навіть до весни. Читати повністю »

,

Коментарів немає


Сторінка 8 із 12123456789101112